36 заболени од грип

Кавадарци
Типографија

Споредба со лани е невозможна.  Минатата година ова време биле регистрирани 2.691 лица болни од грип во Кавадарци и Росоман

Новите податоци, од утринава говорат за многу посмирена состојба со карактеруистичното заболување  во зима-грипот.Ова сезонско заболување  низ пријавени бројки во амбуланитите е со минимални параметри,само 36 регистирани случаи. Ова денеска ни го соопшти д-р спец.Епидемиолог Ристе Јовановски, кои направи споредба со лани истиот период, Во неговата евиденција, ланските цифри биле драстично различни од годинашниве : Дури 2.691 случај пријавени во јавните установи и матичните лекари што е значително поиналва ситуација од годинава. 

Во евидентираните ова година доминираат   болни на возраст од 15 до 64 години.

Да потсетиме минаттаа година ва време темпереатурите преку ден и ноќните  биле изратито ниски и се спуштале до-18 степени, а годинава тие се главнио позитивни,ретко паѓаат под нулата.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:45 am   |   Sunset: 7:25 pm
75%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
НедLow: 19 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 32 °C
СреLow: 18 °CHigh: 32 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 17 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 33 °C
НедLow: 17 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C