Aлшар 2018-во подготовка

Кавадарци
Типографија

Најмасовниот настан кај нас „Алшпар-2018“ ке се одржи од 8 до 10 јуни 2018 година 

По признанието за “Алшар2016“ - Настан на годината“, благодарница за Тиквешки Точакџии како “Најмасовно здружение за спорт и рекреација за 2017“, пристигна и од Градоначалникот Митко Јанчев.

Благодарност за укажаната доверба до Локална Самоуправа-Општина Кавадарци-Сојуз на спортови на Кавадарци Митко Јанчев - Градоначалник на Општина Кавадарци, од име  на раководството и членовите на Точакџиите.

Инаку веке е познато дека годинашнава манифестација е закажана да се одржи  од 8 до 10 јуни 2018 година, а подготовките, со оглед на сериозноста на настанот и лугето кои ја прават целата работа,се одвиваат со потребната динамика.РТК.МК е на постојан линк со раководствто и штом ке има нешто за пошироката јавност, ке извести.

 

27544823_892454750927773_916582361881694836_n.jpg

 

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:45 am   |   Sunset: 7:25 pm
75%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
НедLow: 19 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 32 °C
СреLow: 18 °CHigh: 32 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 17 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 33 °C
НедLow: 17 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C