Демир Капија : Примероци вино и ракија за оценување

Кавадарци
Типографија

Примероците ке ги дегустира Комисија  од енолози,  а најдобрите ке ги прогласи на 11 февруари


Денеска според програмата посветена на Недела на традицијата Свети Трифун која ја организира Општина Демир Капија се изврши земањето на примероци од секој пријавен учесник, за дегустациите во натпреварите за најдобро домашно вино и домашна ракија. Дегустацијата и оценувањето на собраните примероци ќе ја изврши дегустациона комисија составена од тројца енолози во недела на 11.02.2018 година.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:45 am   |   Sunset: 7:25 pm
75%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
НедLow: 19 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 32 °C
СреLow: 18 °CHigh: 32 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 17 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 33 °C
НедLow: 17 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C