Утре две изложби :Во Музеј Галеријата и Домот на Културата

Кавадарци
Типографија

Изложбите како повод го имаат празникот на лозаритре Свети Трифун

Во 19 часот- ќе се одржи традиционаата изложба на кавадаречкиот ликовен уметник Лазар Дојчинов.Таа е посветена на СВ „Трифун“, празникот на лозарите.Изложбата се оранизара во Музеј галеријата со почеток во 19 часот.

 

27972749_1592160020819613_3741891983916354173_n.jpg

Утре во пресрет на  “Свети Трифун“, од 20 часот, во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци ќе биде отворена заедничка изложба на ликовните уметници Валентина Илијевска и Петра Јовановска насловена како “Во светот на кругот и квадратот“.