Стари фотографии на Кавадарци-Црквинската улица

Кавадарци
Типографија

Ова е фотос од педесетите години од минатиот век.

Од десната страна на улицата беше фурната на Вано Видиков, берберски дуќан, анот на Еленовци, налбатски дуќан на Борис Катралов, лимарски дуќан, ковачот Блажо Лалков, самарџијата Перо Мркев, столарот Анѓелката Анѓушев, ковачот Ѓоре Оравечки, самарџијата Тодор Крката, пушкарот Ордан Шандаров, фурната на “Морејка“ и други.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
33%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C