Стари фотографии на Кавадарци-На воденицата на Црна река

Кавадарци
Типографија

Ретка фотографија на д-р Каламлев- првиот лекар македонец во Кавадарци-о 1928 година

Доктор Ѓорѓи Каламчев-првиот лекар македонец во Кавадарци на својата воденица на Црна Река, кај селото Возарци, која популарно ја викале “Доктуровата воденица“, на излет со своето семејство и пријатели. Фотографијата е од 1928 година ја направил Блажо Мангаров.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro