19-ти Меморијален турнир ‚‚Вуко Каров‘‘ и ‚‚Тиквешки Легенди‘‘ на 25 февруари

Кавадарци
Типографија

На турнирот ке учествуваат   три екипи: ГФК ‚‚Тиквеш 1930‘‘ од Кавадарци,  ‚‚Еуромилк АД‘‘ од Скопје и екипата на ФК ‚‚Тетекс‘‘ од Тетово.

Според програмата свеченото отварање на турнирот е закажано за 25 февруари во 12:30 часот.Предвидено е  обраќање да имаат претседателот на ГФК  ‚‚Тиквеш 1930‘‘  Миле Масларков и градоначалникот на град Кавадарци  Митко Јанчев.

По свеченото отварање, во 13:00 часот започнува првиот напревар, помеѓу екипите на ГФК ‚‚Тиквеш 1930‘‘ и ФК ‚‚Тетекс‘‘. Во 13:45 часот ќе започне вториот натпревар помеѓу екипите на ФК ‚‚Тетекс‘‘ и ‚‚Еуромилк АД‘‘. Турнирот со свој наптревар го затвораат екипите на ФК‚‚Еуромилк АД‘‘ и ГФК ‚‚Тиквеш 1930‘‘.

 По завршувањето на натпревареварувачкиот дел, следи прогласување на најдобрите  на турнирот и затворање на турнирот.

Ги покануваме сите љубители на фудбалот да го следат  турнирот.

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:0 am   |   Sunset: 8:10 pm
65%     6.4 km/h     33.051 bar
Forecast
ПонLow: 15 °CHigh: 23 °C
ВтоLow: 15 °CHigh: 21 °C
СреLow: 14 °CHigh: 21 °C
ЧетLow: 13 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 13 °CHigh: 26 °C
СабLow: 13 °CHigh: 27 °C
НедLow: 17 °CHigh: 26 °C
ПонLow: 16 °CHigh: 27 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C
СреLow: 17 °CHigh: 29 °C