Стари фотогрфии на Кавадарци-Градот 1952 година

Кавадарци
Типографија

Куќите на Пендев и слаткарницата на Бислим

Минатото на Кавадарци е интересно речиси  непрепознатливо од ова 2018 година.Градот е модерен посебно инфраструктурата,пофункционален,далеку поинаков отколку пред 60-тина  години кога архитектурата во градот беше на нивото  на почетокот на истиот 20 век.Оваа е типичен пример за предмалку реченото: Ја гледате   улицата што од чаршијата води кон селото Ваташа, а од левата страна се гледаат куќите на Васил Пендев и слаткарницата на Бислим Кесаси. Фотографијата е од 1952 година.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro