Стари фотографии на Кавадарци- “Илинденска“ во 1948 година

Кавадарци
Типографија

Пред 70 години-најпрометната улица во градот била тесно калдрмисамо уличе

Три години по војната Кавадарци битно не го сменил својот урбан лик.Погледнете ја улицата „Илинденска„: Тесна улица со калдрма- карактеристични куќи-типични за македонските мали градчиња.Од поголемите објекти се гледаат хотелот “Југославија“ на Петре Американецот од десната страна, а од левата куќите на Анѓелката Анѓушев, Трајче и Душан Гркови итн.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro