(Видео) Државно првенство за ученички во одбојка

Кавадарци
Типографија

Натпреварите се одржаа во Спортската сала на ООУ„Димката Габерот„ во Кавадарци

 Денеска се одржуваат натпреварите на Државното првенство во одбојка за ученички од Основните училишта.Во спртската сала на ООУ„Димката Габерот„ во Кавадарци сите ги одмерија најсилните екипи кои на регионалните и зонски натпревари беа најдобри.За самото натореварување говореше Александар Туфекџиовски-претседетел на Федерацијата на училишен спорт на Македонија , а првенството за отворено го прогласи Ристо Сакалиев-претседетел на Советот на Општина Кавадарци.

Првенството го следеа голем број ученици, натпреварувачи, професори по физичко и здравствено воспитување,одговорни за образовниот систем на ниво на Општина, спортски работници и други луге инволвирани во масовниот спорт кај нас.

РТК за овој вид натпревари и за спортот во основното образование разговараше со Милан Колев-претсдетел на Општински сојуз за училиштен спорт на Кавадрци.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 16 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:18 am   |   Sunset: 6:32 pm
81%     11.3 km/h     33.254 bar
Forecast
ЧетLow: 11 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 12 °CHigh: 31 °C
СабLow: 13 °CHigh: 32 °C
НедLow: 16 °CHigh: 25 °C
ПонLow: 15 °CHigh: 28 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 17 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 16 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 19 °C