Креативна осмомартовска работилница за родители и деца

Кавадарци
Типографија

Библиотеката „Феткин„ продолжува за интерактивни средби со најмладите 

Креативната работилница на Микица Илова - аниматор, посветена на 8 март и на „Изненадувањето за мама„ предизвика  внимание кај децата.Тоа и беше замислата,кај нив да се пробуди креативноста,интересот за 8 март-кој не само за мајките е празник и на теткитре,вујните, стрините,сестрите, пријателките,учителките.Децата беа подготвени и знаеја дека 8 март не е обичен ден.За да им стане појасно и уште еднаш да ги повторат знаењата, беше изведена интерактиувната пиеса „Изненадувањето за мама„ , кое актерите (братче и сестра) како драмски текст го научија пред самата изведба, на тој начин Микица им ја провери нивната моќ да имровизираат и на лице место ја презентираат приказната за 8 март.

 

 

2018030972853.jpg

Потоа  децата кои беа од предучилишна  и рана училишна возраст  ,сите се внесоа во новата задача-да направат кукла, на еднодставен начин,хартија, боици,лепило и други помагала , со помош на нивните мајки.Креацијата и вниманието со кое помина еден час на работичницата во Библиотеката „Феткин„за сите учесници е пример за почит.Ова пред се важи за организаторот Библиотеката „Феткин„ а посебно аниматорот Микица Илова која е неицрпен извор на поттикнување на детската имагинација.

 

20180309174327.jpg

 

 

 

 

 

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:18 am   |   Sunset: 6:32 pm
92%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ЧетLow: 11 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 12 °CHigh: 31 °C
СабLow: 13 °CHigh: 32 °C
НедLow: 16 °CHigh: 25 °C
ПонLow: 15 °CHigh: 28 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 17 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 16 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 19 °C