Голема акција за чистење и уредување на градот

Кавадарци
Типографија

Ова локална власт презема конкретни чекори ,постапувајќи според постојните законски прописи за урбанизам

„Локалната самоуправа Кавадарци денеска е целосно посветена на мерки кои треба да придонесагт за уредување и чистење на простор околу згради,јавни површини, влезовите на градот и други делови на Општината.

Конкретно:се средува просторот позади зградите Лепотици.се средува просторот кај зградите Силекс,метларките на ЈП Комуналец во текот на целиот ден ќе ги чистат улиците во градското подрачје, видеобимот од Општинската зграда кој бесправно стоеше со години, сега е дислоциран над објектот на Централ бар,Летната тераса на кафе бар Елемент е повлечена поради отстапување од дозволеното користење на просторот и пристапено е кон чистење на отпадот на влезот во Кавадарци од кај Росоман.„соопштуваат од Кабинетиот на градоначалникот Митко Јанчев.

 

 

_на_просторот_кај_Силекс_5.jpg

 

 

_на_видеобим_3.jpg

 

 

 

_на_отпадот_на_влезот_на_градот_2.jpg

 

 

 

_со_метларките_2.jpg

 

 

_со_метларките.jpg

 

 

_на_отпадот_на_влезот_на_градот.jpg

 

 

 

 

_на_просторот_позади_Лепотици_2.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:4 pm
89%     8.0 km/h     33.153 bar
Forecast
Нед Low: -2 °C High: 5 °C
Пон Low: -1 °C High: 1 °C
Вто Low: 0 °C High: 1 °C
Сре Low: -3 °C High: 3 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -2 °C High: 4 °C
Саб Low: -1 °C High: 6 °C
Нед Low: -2 °C High: 6 °C
Пон Low: -2 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C