Стари фотографии на Кавадaрци-прошетка по Солун 1934 година

Кавадарци
Типографија

Кавадарчани оделе фамилијарно во Солун уште пред 84 години

На ова семејна фотографија се наоѓаат другарите на Развигор Тентов со сопругите, нивните деца и баби на прошетка до Солун 1934 година. За превоз ја користеле железницата Белград -Скопје- Солун. Снимката е направена пред Бајаз Кула, каде што многу нивни татковци и дедовци за време на Отоманската доминација таму лежеле во затвор.

 

Од архивата на Музеј Галеријата

Избор; Петре Камчвски

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro