(Видео)Пензионерски добива нова термо фасада

Кавадарци
Типографија

Се работи за трет проект од ваков тип кај нас,кој го спроведува   Хабитат Македонија и Општина Кавадарци .Овојпат како  донатор се јавува Сент Гобеин од Франција.

Кавадарци ке го реши надворешниит застарен лик,а станарите ке имаат подобро греење и ладење на просторот каде живеат.КОнкретни тоа се корисниците на станбениот простор на зградата на Пензионерски дом во Кавадарци , која  од денеска Хабидат Македонија ке ја реконструира.Главна работа е поставување на нова термофасада, која битно ке придонесе за термозаштитата на самиот објект сместен на улицата „7 Септември„ во центарот на градот.

Инаку покрај нова еко-фасада зградата добива и ПВЦ столарија,покрив а ке се реновира и Клубот на пензионери, сместен во долните простории на зградата.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:15 am   |   Sunset: 8:1 pm
54%     17.7 km/h     32.916 bar
Forecast
ЧетLow: 19 °CHigh: 26 °C
ПетLow: 18 °CHigh: 31 °C
СабLow: 17 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 37 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 33 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 28 °C
СреLow: 17 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 18 °CHigh: 30 °C
СабLow: 19 °CHigh: 31 °C