(Видео) Денот на пролетта на Градскиот плоштад во Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Деца од сите пет објекти на Детската установа „Рада Поцева„ го расцветија Плоштадот во Кавадарци

Најмладите-децата денеска го најавија  доаѓањето на најубавото годишно време пролетта.А таа пристигнува  во 17 часот и 15 минути, кога во јужната хемисфера ке пристигне есента.Пролетта ке трае до  21 јуни до 11 часот и 07 минути,според прецизните мерења.

Најмладите -децата од големите групи на сите пет објекти  на Детската градинка „Рада Поцева„ се собраа на Градскиот плоштад  и го расцветија со  нивните рачно направени цветови.Капите во  различни форми на цветови kои ги носеа на нивните главчиња ги симболизираа првите пролетни цветови кои веќе се разветани во дворовите и во природата.Воспитувачката која ги поздрави сите деца и нивните родители и баби и дедовци им кажа дека денеска е Ден на пролетта , со порака да го расцветаат плоштадот.

Инаку  овој викенд  започнува летното сметање на времето кај нас започнува во сабота сперема недела  25/26 март кога стрелките на часовникот ке  бидат поместени 1 час нанапред.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
33%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C