Стари фотографии на Кавадарци-Kавадаречките точакџии во 1934

Кавадарци
Типографија

Возењето велосипед во Кавадарци било  привилегија пред 84 години

Ова е фотос направен 1934 година на една своја рута во околината на Кавадарци. На фотографијата се: Васил Дубров, Александар Хаџи Василев, Тошо Илиев, Тошо Јанакиев, Диме Поцев и Душан Нејков.

29511115leksnd000000.jpg

Еве една фотографија од архивата на Тиквешките точакџии.На фотосот е Александар Хаџи Василев со својот велосипед 1927 година кога имал само 15 години. Велосипедите биле скапи и ретко кој во овој период можел да ги има. Велосипедот ги има сите атрибути: Труба и ѕвонче, пумпа и задолжително потребен алат за него.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
33%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C