(Видео) Aмбасадорката на Босна и Херцеговина во Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Нејзината екселенција -абасадорката  на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ се сретна со градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев

 Најавено е побратимување на Кавадарци Општина Требиње во Босна и Херцеговија, но таа соработка ке резултира и со економска поврзаност  на двата града.Тоа е исходот од разговорите меѓу амбасадорката на БИХ во Македонија Лепа Бабиќ и кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев.ПОбратимувањето  ке започне со поврзување меѓу две големи винарии, „Тиквеш„  -Кавадарци и „Вукоја„ од Требиње.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
30%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C