(Фото) Не - за автомобили и мотоцикли во паркот

Кавадарци
Типографија

Денеска Локалната самоуправа започна со поставување метални столбчиња за влез со автомобили во Градскиот парк

Во последно време зачестени се непрописните ,забранети, влегувања во Градскиот парк„Љупчо Шкартов„.Се реагира  насекаде, а најчесто на социјалните мрежи.Со оглед на заложбите на градоначалникот Митко Јанчев,Локалната самоуправа и Советот за заштита на најголемато парково зеленило во градот пристапено е кон почетните форми на заштита на паркот од современи автомобилски вандали кои се почесто влегуваат во тесните патеки за пешачње.Денеска на сите официјални и споредни влезови поставени се метални столбчиња и рампи како прва одбрана за од напасниците.Ќе следуваат и други мерки: осветлување, физичка заштита и сл.

30688317_2135635916660458_6613015850649649152_n.jpg

30689007_2135635959993787_2388857343996592128_n.jpg

30724265_2135635989993784_8504423751641726976_n.jpg