(Видео) Eкстра бус-донира Џип-за брзи интервенции за Противпожарната единица во Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Градоначалникот Митко Јанчев најави неколку значајни вложувања во Противпожарната заштита ова година 

Денеска во присуство на командирот на ППТЕ Кавадарци, Влатко             претставник на компанијата Екстра Бус-Кавадарци-градоначалникот Митко Јанчев и претседателот на Советот Ристо Сакалиев,ја примија во владение новата донација на Противпожарната територијална единица Кавадарци- Командно возило за брзни интервенции- џип „Туарег“-дар на Екстра Бус Кавадарци.Истовремено Јанчев ги информира новинарите за  завршената прва фаза за реконструкција на постојната зграда каде е сместена единицата за ППЗ-Кавадарци-нешто што не е направено од ослободувањето до денес.При крај е тендерот за  изградба на нови гаражи за возниот парк и набавка на нови две возила и морернизирање на возниот парк.Завршен е огласот за вработување на 16 нови пожарникари, а во план е до  август годинава да завршат сите процедури за да може да профункционира  единицата во Кавадарци со вкупно 26 лица спремни за интеревнции на пожари и други потреби на гаратор и регионот, со  што од најлошо рангирана ППЕ би била меѓу најдобрите во државата.

111999.jpg2234.jpg

23344.jpg