JП „Комуналец“/ Меморијалниот споменик „12 деца“- детално се уредува

Кавадарци
Типографија

Се уредува паркот околу Споменикот за 12 младинци во Моклиште

Се уредува паркот околу Споменикот за 12 младинци во месноста Моклиште,во близина на село Ваташа. Организационата едница Хигиена и зеленило при Јавното претпријатие “Комуналец” од Кавадарци, таму интензивно ги расчистува и подготвува површините, кои потоа ќе бидат посеани со трева и ке бидат хортикултурно уредени. Во активностите се вклучени работници, но и механизација. Ратка Мукаетова, раководител, информира дека ќе направат се што е во нивна можност, околината на споменикот да биде што поубава и почиста. Со цел во неа да уживаат сите оние кои го посетуваат оваа атрактивна локација, на која доаѓаат од кавадарчани но и посетители од други места.