ЈП "Комуналец"/ Реконструција на фекална ,атмосферска и водоводна мрежа

Кавадарци
Типографија

- Aктивно се работи на неколку локации

OЕ Водовод и канализација при Јавното претпријатие “Комуналец” од Кавадарци активно работи на неколку локации. Раководителот Бојан Атанасов, информира за продолжувањена реконструкцијата на фекалната, атмосферската и водоводната мрежа на улицата “Брушанска” а во тек се работите околу приклучоците за вода во индустриската зона, на “Западен булевар”. Истовремено, се работи на приклучокот за вода за зеленилото на потегот кај градите Силекс но и на улицата “Ќиро Крстев” кај кејот на реката Луда Мара.

Од Комуналец и информацијата за континуираната работа на поставуваење на коцки на повеќе локации низ градот, особено таму каде што се интервенирало поради дефекти и слично.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
32%     17.7 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C