(фото) ЛС Кавадарци/ Ново руво за омиленото место

Кавадарци
Типографија

Според проектот старата жардинерија е целосно отстранета, а на нејзино место ќе биде изградена нова со дрвени клупи за седење.

 

Вработените и механизацијата на фирмата „Павер трејд“ од Кавадарци работат на целосна реконструкција на жардинеријата околу јаворот пред седумкатницата во центарот на Кавадарци.
Според проектот старата жардинерија е целосно отстранета, а на нејзино место ќе биде изградена нова со дрвени клупи за седење.
По изградбата на новата жардинера просторот во неа ќе биде хортикултурно уреден, подлогата со плочките на плоштадот санирана и израмнета и побезбедна за движење на пешаците.

 

30740797_2137607689796614_8054241274133217280_n.jpg

 

 

30727002_2137607769796606_2323229487799468032_n.jpg

 

 

30704173_2137607683129948_6151253604440211456_n.jpg

 

 

30715107_2137607779796605_803209401757335552_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
33%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C