Фудбалот не е игра само на машките.Имаме таленти за фудбал и меѓу девојките

Вчера во Прилеп во организација на Федерацијата на училишен спорт на Македонија се одржа Државното првенство во фудбал за основните училишта во женска конкуренција.На ова натпреварување на кое настапија најдобрите девојки- фудбалерки во Mакедонија кои учaт основно образование учествуваа четири екипи, а настапија и наши ученички од ООУ „Страшо Пинџур„ –Кавадарци.Екипата која ја предводеше наставникот по физичко воспитување Милан Колев го освои одличното второ место, а нашата Сара Стојилкова беше меѓу најдобрите на турнирот.

Честитки за одличната организација на ова првенство како и на младите фудбалерки кои денес постигнаа одлични резултати.

Првото место го освои ООУ„Бајрам Шабани„ втори беа фудбалерките на ООУ„Страшо Пинџур„ –Кавадарци, трето место за ООУ„Кочо Рацин„-Прилеп и четврто место за ООУ„Ристо Крле„-Кадино чија екипа беше прогласена за –фер-плеј екипа.

30739190_829921763864930_5195865501271588864_n.jpg

30743988_829921657198274_4542013647362195456_n.jpg

30741308_829921873864919_1572384237120651264_n.jpg

30706100_829921800531593_7986151096005427200_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА