JП „Комуналец“/ Се коси тревата покрај коловозите

Кавадарци
Типографија

На овој начин се згоемува бедбедноста и прегледноста на локалните  патишта во Општината

ЈП Комуналец отпочна со косење на тревнатите површини покрај коловозните ленти на  локалните патишта кои водат до селските подрачја и во околината на градот. Истото се извршува со специјално возило Унимог на кој има приклучено косачка токму за таа намена .Истата е  преземена  на  времено користење на фирмата ЈА-МИ- Кавадарци.

 
МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
30%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C