/Фото/ Се прават улици по селата во Кавадаречко

Кавадарци
Типографија

Комуналната изградба се одвива паралелно и во месните заедници во селата.

Според програмата општината деновиве работи на позиции во село Дреново каде се изедуваат градежни работи на поплочување на улици.

Оперативата на фирмата „Павер трејд“ од Кавадарци треба да постави бекатон коцки на неколку позиции со вкупна површина од 600м2.

Општината за оваа намена од сметката за комунална изградба ќе издвои 850.000 денари од буџетот.

Покрај во село Дреново се врши тампонирање на улици и во село Марена.

_DSC0010.JPG_DSC0003.JPG32191069_2149805515243498_8670796100195581952_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
30%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C