Стари фотографии на Кавадарци-извоз на вино во цистерни 1953-та

Кавадарци
Типографија

Агрокомбинатот„Тиквеш“извезува вин во западноевропските земји

Постарите кавадарчани се сеќаваат на оваа цистерна со црвена боја со која за прв пат се извезуваше наливно вино од Агрокомбинатот “Тиквеш“ во земјите од Западна Европа. Фотографијата е од 1953 година.

Петре Камчевки-кустос историчар во пензија

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
30%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C