/Фото/ Павер елементи на „Кузман Јосифовски-Питу“

Кавадарци
Типографија

Како дел од комуналната изградба општината Кавадарци преку оперативата на фирмата „Урбан инвест“ го реализираше проектот за поплочување на крак од улицата „Кузман Јосифовски-Питу“ во Кавадарци.


По претходно извршена експропријација се создадоа услови за пробивање на крак од улицата со кој им се овозможи слободен и урбанизиран пристап на жителите на неколку куќи од овој дел на градот до улицата „Кузман Јосифовски -Питу“.
Откако се изврши трасирање на кракот од улицата и беа поставени рабници и тампон, денеска заврши последната операција со поставување на павер елементи-бекатон коцки на вкупна површина од 270м2.
Општината само за изведување на градежните работи на улицата инвестира 377.828 денари. Парите се обезбедени од сметката за комунални работиа од општинскиот буџет.

32584777_2152220725001977_3320191396924620800_n.jpg32367244_2152220735001976_3465631449267306496_n.jpg

32599628_2152220791668637_8127261258673029120_n.jpg

 

32474701_2152219775002072_5211644137375268864_n.jpg