Изгоре гнездо со пет мали шрткчиња во Сопот

Кавадарци
Типографија

Интервенирала и Територијалната противпожарна единица од Кавадарци.Очевидците изразиле жалење што не се успеало да се спасат младите штркчиња.

Настанот е невообичаен.Интервенирала и Територијалната противпожарна единица од Кавадарци.  Илчо Богевски од ППТЕ  рече дека според првичните информации, можно е поради змија или меѓусебно туркање, штрковите да предизвикале допирање на две жици и спој, по што настанал пожарот.

Изгорел и дел од столбот, но  огнот не се проширил на блискиот објект, благодарение на интервенцијата. Очевидците изразија жалење што не се успеало да се спасат младите штркчиња.

– Видно вознемирени, возрасните единки седеа до последен момент во гнездото, како да бараа начин да ја спасат својата рожба. За жал, не можевме да им помогнеме на време, иако се јавивме во противпожарната служба и ЕВН – рекоа очевидци.