/Видео/ Договор за соработка на ЈП „Македонски шуми“ и СОЗШУ„Ѓорче Петров“-Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Меморандумот предвидува низа поволности за учениците кои се школуваат во кавадаречкото училиште. Со завршувањето- дел од учениците обезбедуваат сигурно вработување

Со меморандумот за соработка СОЗШУ„Ѓорче Петров„ и ЈП„Македонски шуми“–Скопје   се  обезбедуваат низа поволности за учениците кои  се школуваат во кавадаречкото училиште .Една од важните одредби е обезбедување на работа во шумарството .Договорот го потпишаа генералниот директор на ЈП „Македонски шуми„- Зоран Ѓорѓиев и директорот на СОЗШУ„Ѓорче Петров„- Горан Велковски.

Истовремено Меморандумот предвидува  заеднички проекти од истражуваки, развоен и научен карактер,соработка во едукативни процеси преку ангажирање на стручни лица од практиката за реализација на учење преку работа, организирање и реализација на практична настава за ученици од ова училиште во зависност од можностите,стипендирање на ученици кои се истакнуваат во школуваето и имаат афинитети кон шумарството и екологијата .Со потпишувањето на договорот се обезбедуваат и различни облици на научна , истражувачка и техничка помош,консултации и експертизи,презентација пред домашни и странски субјекти,организирање на курсеви и обуки од страна на Шумарски факултет, ЈП Македонски шуми и издавање на соодветни сертификати.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
30%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C