Локална самоуправа/Одморалиште на просторот од спојот на улиците „Вардарска“ со „Доне Попов“

Кавадарци
Типографија

Општината започна со реализација на уште еден проект кој произлезе од граѓаните.

Општината започна со реализација на уште еден проект кој произлезе од граѓаните.

Оперативата на фирмата „Павер трејд“(„Патио Монд“) започна со изградба на одморалиште на просторот од спојот на улиците „Вардарска“ со „Доне Попов“ во населбата „Голи оток“.

Се оградува со декоративна цигла, а во склоп на урбанизацијата е предвидено изградба на чешма, клупи и хортикултурно уредување.

Просторот за одмор од каде се пружа убава панорама кон градот ќе биде предаден на користење на граѓаните.

_DSC0041.JPG

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:44 am   |   Sunset: 5:50 pm
37%     11.3 km/h     33.288 bar
Forecast
ПонLow: 11 °CHigh: 24 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 10 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 9 °CHigh: 24 °C
СабLow: 10 °CHigh: 24 °C
НедLow: 12 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 18 °C