Дрекслмајер додели студентски стипендии

Кавадарци
Типографија

Десет студенти од техничките факултети кои се четврта година и ги исполнија критериумите, станаа стипендисти на Дрекслмајер. Младите и нивното образование остануваат во фокусот на Дрекслмајер. Компанијата продолжува со својата пракса и повторно поддржа дел од најдобрите студенти од техничките факултети при Универзитетите „Св. Климент Охридски“ – Битола, „Св. Кирил и Методиј“ - Скопје и Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип.

Стипендијата вклучува месечен паричен надомест за еден семестар како и едномесечна пракса во фабриката Дрекслмајер во Кавадарци. Практичната работа е осмислена од специјалисти инженери на DRÄXLMAIER Group, а секој студент ќе биде дел од тимот на одреден оддел. Стипендистите ќе бидат ангажирани на конкретна проектна задача, а низ креативниот процес ќе ги води ментор – специјалист. Студентите пројавија огромен интерес за вклучување во стипендиската програма на Дрекслмајер. Избраните стипендисти се студенти кои го запишале осмиот семестар и ги исполнуваат пропишаните критериуми на компанијата. По одржаните интервјуа и тестирања при селективниот процес, беа одбрани најдобрите десет кандидати. „Со нетрпение очекувам да започнам со работа на доделениот проект. Се надевам дека овде во Дрекслмајер ќе научам нешто ново и ќе стекнам почетно искуство во областа на Индустриското инженерство“, рече Наталија Момчиловска Димоска, студентка на Машински факултет, Скопје. „Ќе имаме месец исполнет со интересни проекти и мотивирани студенти. Чест ми е што сум дел од стипендиската програма на компанијата и што ќе менторирам проектна задача на еден од нашите стипендисти“, истакна Бранкица Аргиева, менаџер во производство во Дрекслмајер. Се радуваме на сите млади ентузијасти кои се придружуваат на нашиот тим и драго ни е што можеме да понудиме атрактивни работни позиции за разновидни стручни профили: Машински/електро инженери, технички лица, или пак ИТ специјалисти. Дрекслмајер има долгорочна стратегија во поддршката и развојот на младите луѓе. Инвестирање во образование и знаење е инвестирање во иднината.

59000000000000000000.jpg

 

 

 

 

 

 

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 23 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:44 am   |   Sunset: 5:50 pm
35%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ПонLow: 11 °CHigh: 24 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 10 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 9 °CHigh: 24 °C
СабLow: 11 °CHigh: 25 °C
НедLow: 12 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 7 °CHigh: 18 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 17 °C