Музеј галерија Кавадарци / Работилница за едукација

Кавадарци
Типографија

Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р.Македонија како проект од национален интерес.

Музеј-галерија Кавадарци во соработка со Дневниот центар за деца со посебни потреби денеска го реализираше едукативниот проект Работилница за едукација,презентација и популаризација на археолошкото културно наследство.Преку цртање,боење,моделирање,колаж и слично  децата од овој центар поблиску се запознаа со археологијата како научна дисциплина.Проектот е финансиран од Министерството за култура на Р.Македонија како проект од национален интерес.

Раководител на проектот е виш-кустос Весна Ѓорѓиева,соработник Трајче Цветков од Музеј-галерија Кавадарци.

Соработници од дневниот центар беа Ана Камчева,Надица Ристоска Лазаров-дефектолози и Весна Дубровска-педагог.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Showers, 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:41 am   |   Sunset: 7:31 pm
77%     17.7 km/h     33.017 bar
Forecast
СреLow: 17 °CHigh: 26 °C
ЧетLow: 19 °CHigh: 28 °C
ПетLow: 17 °CHigh: 32 °C
СабLow: 19 °CHigh: 32 °C
НедLow: 20 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 20 °CHigh: 32 °C
ВтоLow: 18 °CHigh: 32 °C
СреLow: 18 °CHigh: 32 °C
ЧетLow: 18 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 18 °CHigh: 32 °C