Стари фотографии на Кавадарци-Фурната на Sуната...

Кавадарци
Типографија

Лебот и другите произвди од брашно 1936 година :Тогаш не знаеле за  адитиви-

Фурната на Ило Анѓушев-Ѕуната во 1936 година. Пред фурната со франџоли леб во рацете стојат: Ацо Тентов-Броз, Коле Гечев и Стојан Белевски. Освен леб во фурната се печеле и ѓевреци, серенатки, а за потребите на грѓаните се печел и домашен леб и погачи.Замислете наутро кога ке купите серенатка или леб препечен...мирисот на фурна цел ден го чувствувате.А сега...2018 та..

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
34%     11.3 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C