Стари фотографии на Кавадарци – Друштвото на Милан Хаџиманов

Кавадарци
Типографија

Музичари,пеачи,добредојдени гости во секоја куќа во Кавадарци

Oва е друштвото на Милан Хаџиманов, заедно со: Перо Грозданов, Киро Мурџев, Гоцо Јосифов-касапот, Милан Грозданов, Госо Мазев,Развигор Тентов и др. Снимката ја направил Блажо Мангарот во 1930 година.Биле добри музичари и пеачи и секогаш добродојдени за серенади и веселби.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
32%     17.7 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C