Стари фотографии на Кавадарци-Kaвадарчки театар

Кавадарци
Типографија

„Сомнително лице “ 1933-та

Oд историјата на кавадаречкиот аматерски театар:сцена од претставата “Сомнително лице“ од Нушиќ, во главни улоги Благој Мангаров-Мангарот, фотограф од Кавадарци и Александар Хаџи Василев-трговец и аниматор на спорот и културното живеење во Кавадарци во периодот помеѓу двете светски војни.

Фотографијата е од 1933 година.

Избор: Петре Камчевски-Музеј Галерија

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
32%     17.7 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C