Пожар на Отпад во Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Денеска во претпријатие за отпад на излезот на Кавадарци , избувна пожар.Горела отпадна гума, дрва и масло

Како што не инфрмира командирот на ППТЕ Кавадарци Илчо Богевски се работи за пожар кој благодарение на брзата интервенција на 8 возила на ППТЕ(противпоижарна територијална единица) Кавадарци, Кожувчанка, ЈП „Македонски шуми“-ШС Бор и ЈП Комуналец и 16 пожарникари , е брзо изгаснат и не е дозволено да се проширии да се направи поголема штета.Ова особено е важно бидејќи постоела опасност од зафаќање на пожарот на плински боци.

Инаку самата огнена стихија зафатила,отпадни гуми,дрва, масло за автобибили и друг отпад.Истрагата за   причините за пожарот е во тек .

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 28 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
32%     17.7 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C