Росоман :Започна проектот за ангажирање лица со ниски квалификации

Кавадарци
Типографија

Општина Росоман  ке ангажира пет лица за  чистење на зелени површини  покрај патиштата и фудбалски игралишта во Општината

Започна проектот за Јавни работи каде Општина Росоман преку Агенцијата за вработување на Република Македонија ангажира 5 лица со ниски квалификации.Тие ке  работат на заштитата на животната средина за  подобро движење на пешаците на територијата на општина Росоман и зголемена безбедност на учесниците во сообраќајот на локалните патишта.

Лицата ангажирани во проектот конкретно  ќе извршуваат активности во правец нa:Средување на јавните зелени површини,кастрење на вегетацијата,одржување на селските патишта и фудбалски игралишта  како и чистење и оддржување на чистотата на повеќе локации.

IMG-59d28fe530844697f9dfe30786d65071-V-225x300.jpg

IMG-2482165fcf65a8a7d2b0d03476fbb0e8-V-225x300.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C