Стари фотографии на Кавадарци-Изградба на „Пано Мударов„1958 година

Кавадарци
Типографија

Улицата „Пано Мударов„- се градела 1958 година 

Ова е ретка фотографија  од изградбата и   проширување на улицата“ Пано Мударов“.Фотосот е направен  во 1958 година.Истовремено додека се гради улицата  се градат и нови општестени згради и индивидуални куќи на оваа улица.Таа и денеска е една од главните улици по која се одвива значаен ден од сообраќајот во градот.

 
МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C