/Видео/ Пуштена новата градинка„Буба Мара“ за згрижување на 75 деца

Кавадарци
Типографија

Новата детска градинка ќе згрижува 75 деца на возраст од 3 до 6 години.Во Кавадарци и понатаму насушна потреба  има за нов простор за  деца.На свеченоста присутни градоначалникот Митко Јанчев и Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска

 Деца, родители,лица од јавниот живот,детска музика, џагор.Убава слика  во дворот на Здравствен дом каде е сместена нова единица-објектот „Буба Мара„- каде од денеска ке можат да  се згрижат 75 деца на возраст од 3 до 6 години.Свеченото пуштање на објектот на ДУ „Рада Поцева„- ке го намали притисокот од родителите  за околу 400 деца колку во моментов  чекаат на ред за место.Градоначалникот вети дека за две години ке е изгради нова детска градинка и ова прашање ке биде решено.

На свеченоста денеска  Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и градоначалникот Митко Јанччев со директората на Установата „Рада Поцева- Цанка Добринова  говореа за новиот објект,фукционалност,учеството во градбата и значењето, како и за вкупната политика за грижата за нашите најмлади.

36904506_487778384991642_1039968133919539200_n.jpg36975867_487778388324975_2066692332454936576_n.jpg36906025_487778314991649_8774275017841049600_n.jpg36972864_487778324991648_1432002780079325184_n.jpg37072418_487778371658310_3412801195452923904_n.jpg37040888_487778344991646_5264781129163997184_n.jpg36913494_487778351658312_4878376132862279680_n.jpg36959440_487778334991647_2356496496293052416_n.jpg36988126_487778378324976_2798704868800331776_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C