/Видео/Стари фотографии на Кавадарци-Друштвото на Пешо Грозданов

Кавадарци
Типографија

Вистината за песната  за Родна фалкова.Другатите на Пешо Грозданов

Ова е друштвото на Пешо Грозданов  вистински лик од  од песната посветена на Родна Фалкова.Со него се  Развигор Тентов, Киро Мурџев и други на “Кривата чешма“. Фотографијата ја снимил Андон Димитров, првиот фотограф во Кавадарци во 1925 година.

 Песната за Родна Фалков-во  која е опеана љубовта на Родна и Пешо.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C