Утре 13-та седница на Совет на Општина Кавадарци

Кавадарци
Типографија

На дневен ред се Предлог Квартален Извештај за извршување на Буџетот на Општина Кавадарци-Втор Квартал,Предлог-Одлуката за изменување и дополнување на Буџетот на Општина Кавадарци за 2018 година и Предлог-Одлука за изменување и дополнување на одлуката за основање на Јавно претпријатие за изменување и дополнување на Одлуката за основање на Јавно претпријатие за Јавни паркиралишта.

На ова седница предвидено е донесување Предлог-Заклучок за исплата на додаток на плата по основ утврден степен кариера на вработени во општинската администрација на Општина Кавадарци;Предлог-Програма за изменување и дополнување на Програмата за уредување на градежно земјиште на просторот на Општина Кавадарци за 2018 година како и Предлог-Програма за изменување и дополнува на Програмата за Развој на Општина Кавадарци за 2018 година;Предлог-Одлука за определување на заштитна зона Лукар, како заштитна зона со води наменети за консумирање,Предлог-Одлука за финансиски придонес на Под-Проектот,,Интегрирана програма за развој на туризмот во Општина Кавадарци; Предлог-Одлука за одржување на објектите реконструирани со реализацијата на Под-Проектот,,Интегрирана програма за развој на туризмот во Општина Кавадарци,,финансирани по проектот ПЛРК и други материјали. Седницата е закажана во 12 часот напладне.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

                                   

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:42 am   |   Sunset: 7:29 pm
70%     17.7 km/h     33.017 bar
Forecast
ЧетLow: 18 °CHigh: 30 °C
ПетLow: 18 °CHigh: 33 °C
СабLow: 18 °CHigh: 33 °C
НедLow: 20 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 20 °CHigh: 32 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 16 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 32 °C