/Фото/ Знаци осветлени со лед светла за безбедност во сообраќајот

Кавадарци
Типографија

Општина Кавадарци воведува иновативни решенија за поголема безбедност во сообраќајот.

Специјализирана фирма за сообраќајни знаци и сигнализација „Виадукт трејд“ од Гостивар постави шест ЛЕД сообраќајни знаци кои известуваат за приближување кон пешачки премин.

Знаците се со стандардна големина какo и флуоресцентните, а се разликуваат само по тоа што триаголникот во кој е вцртана зебрата и симболот на пешак се обележани со лед светилки. Општината постави шест вакви знаци долж улицата „Илинденска“ и тоа на споевите со улиците „Партизанска“, со „Максим Горки“ и „Љубашка“, како и на спојот со улица „Охридска“. За оваа намена општината инвестира 62.000 денари.

Инаку воведувањето на иновативните решенија во регулацијата на сообраќајот низ градските улици ќе биде пракса на општината и во иднина.

DSC_000615.jpgDSC_000313.jpgDSC_00157.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 5:40 pm
64%     6.4 km/h     33.220 bar
Forecast
ПонLow: 10 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 18 °C
СреLow: 5 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 14 °C
ПетLow: 2 °CHigh: 18 °C
СабLow: 4 °CHigh: 25 °C
НедLow: 7 °CHigh: 23 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 10 °CHigh: 22 °C
СреLow: 10 °CHigh: 22 °C