Стари фотографии на Кавадарци-Кавадарци на разгледница

Кавадарци
Типографија

Плоштадот-Најголемо паркиралиште во градот.

 Градскиот плоштадот „ставен„ на разгледница која се испорачувала од Кавадарци кон други места во светот.Кадарот го отсликува времето од 1960 д 1970 година, кога на  најпопуларниото место - Плоштадот можело и да се паркира.Но забележувате, имало место и за клупи за  седење и особено за зеленило.Заедничко со денешното време е присуствито на многу народ.

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:42 am   |   Sunset: 7:29 pm
70%     17.7 km/h     33.017 bar
Forecast
ЧетLow: 18 °CHigh: 30 °C
ПетLow: 18 °CHigh: 33 °C
СабLow: 18 °CHigh: 33 °C
НедLow: 20 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 20 °CHigh: 32 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 16 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 32 °C