/Фото/ Да ги заштитиме шумите од пожaри

Кавадарци
Типографија

Денеска беше спроведена превентивна акција на полицијата .

Акцијата беше предвидена во од заклучоците и предлог мерките донесени на Советодавната група на граѓани одржана во месец мај оваа година.. Иако до сега во овој летен период временските услови се поволни и се во прилог на заштитата на шумите од пожари, сепак во корист се и ваквите превентивни акции на терен и предупредување и укажување на граѓаните како да се однесуваат кога се во шумските предели, кога палат оган на отворен простор или кога ќе забележат шумски пожари. Во овие активности беа вклучени и студенти од Факултетот за безбедност- Скопје кои изведуваат практична настава во ПС-ОН Кавадарци .Акцијата беше изведена на патниот правец Кавадарци-Моклиште.

37586977_10216473167437687_3848045012201766912_n.jpg

37643994_10216473167277683_3055953799010058240_n.jpg

37618137_10216473167837697_3593954566581780480_n.jpg

37404764_10216473166877673_5288206860048924672_n.jpg

37390385_10216473166597666_3786219125479571456_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 21 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:42 am   |   Sunset: 7:29 pm
70%     17.7 km/h     33.017 bar
Forecast
ЧетLow: 18 °CHigh: 30 °C
ПетLow: 18 °CHigh: 33 °C
СабLow: 18 °CHigh: 33 °C
НедLow: 20 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 20 °CHigh: 32 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 16 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 32 °C