Стари фотографии на Кавадарци-Подцрквинското маало 1957-ма

Кавадарци
Типографија

Една од централните улици улици во Кавадарци

Дел од Подцрквинското маало, улицата “Пано Мударов“ со куќите на Чејкови, Сапунџиеви, Мукаетови, Гуреви, Мицајкови, а во позадината е црквата Св. Димитрија. Во преден план стариот автобус што го возеше чи Ѓоре Грозданов. Фотографијата е од 1957 година.

Петре Камчевски-Кавадарци

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:44 am   |   Sunset: 5:50 pm
37%     11.3 km/h     33.288 bar
Forecast
ПонLow: 11 °CHigh: 24 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 10 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 9 °CHigh: 24 °C
СабLow: 11 °CHigh: 25 °C
НедLow: 12 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 7 °CHigh: 18 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 17 °C