Стари фотографии на Кавадарци / Зоолошка во Кавадарци

Кавадарци
Типографија

Потсетување на времето кога во Кавадарци имаше Зоолошка градина.

Ова е кафезот со мечките, а имаше: лав, волци,елени и срни, орли, лисици, видри, мајмуни и уште неколку вида на диви животни, кои за нас децата во тоа време беа атракција. Зоолошката градина се наоѓше над фонтаната со девејчето во паркот или лево од Винската куќа. Фотографијата е од 1958 година.

П.Камчевски

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 22 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:44 am   |   Sunset: 5:50 pm
37%     11.3 km/h     33.288 bar
Forecast
ПонLow: 11 °CHigh: 24 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 10 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 9 °CHigh: 24 °C
СабLow: 10 °CHigh: 24 °C
НедLow: 12 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 18 °C