Локaлна самоуправа Kaвадарци / Уредување на Булевар „Моша Пијаде„

Кавадарци
Типографија

 Општината Кавадарци започна со реализација на нов проект со кој треба да се изгради жардинерија на средината од булеварот „Моша Пијаде“.

Станува збор за делница во вкупна должина од 374 метри, односно 187 метри во една насока.

Се поставува декоративен блок и нови улични рабници со што ќе се оформи жардинерија.
За оваа намена општината инвестира 834.142 денари пари од буџетот, сметка за комунална изградба.

 

 

39140519_2234643510093031_1015105358516977664_n.jpg39139168_2234643503426365_2105651950732181504_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 7 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 4:13 pm
76%     1.6 km/h     33.491 bar
Forecast
Сре Low: 2 °C High: 16 °C
Чет Low: 4 °C High: 13 °C
Пет Low: 0 °C High: 11 °C
Саб Low: 0 °C High: 10 °C
Нед Low: -1 °C High: 8 °C
Пон Low: 0 °C High: 8 °C
Вто Low: 1 °C High: 8 °C
Сре Low: 1 °C High: 10 °C
Чет Low: 0 °C High: 11 °C
Пет Low: 0 °C High: 8 °C