Локaлна самоуправа Kaвадарци / Тротоар на „Партизанска“

Кавадарци
Типографија

Согласно програмата за комунална изградба, Општина Кавадарци започна со реализација на проектот за реконструкција на тротоарот на улицата „Партизанска“ кај паркот „Полана“.


Во моментив се изведуваат земјените работи за расчистување и отстранување на оштетениот дел на стариот тротоар.
Според проектот на нивно место општината треба да изгради нов тротоар од павер елементи на површина од 480 м2. За оваа намена општината изввојува 590.000 денари. Средствата се обезбедени согласно програмата од буџетот за комунална изградба.

39188294_2234642176759831_6409518779746746368_n.jpg

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C