Стари фотографии на Кавадарци/ Купување наливно вино од цистерна

Кавадарци
Типографија

 Тиквешки гроздобер во 1970 година.

Покрај атрактивните карневалски поставки, една од можностите на Tиквешкиот  Гроздобер 1970 година беше посетителите да имаат можност да си купат ефтино грозје вино и ракија. Така низ градот имаше неколку трактори со бело и црно грозје, како и неколку цистерни од кои се продаваше вино и ракија.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 7 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 4:14 pm
77%     1.6 km/h     33.491 bar
Forecast
Вто Low: 3 °C High: 19 °C
Сре Low: 2 °C High: 16 °C
Чет Low: 4 °C High: 13 °C
Пет Low: 0 °C High: 11 °C
Саб Low: 0 °C High: 10 °C
Нед Low: -1 °C High: 8 °C
Пон Low: 0 °C High: 8 °C
Вто Low: 1 °C High: 8 °C
Сре Low: 1 °C High: 10 °C
Чет Low: 0 °C High: 11 °C