/Видео/ Промоција на ДВД на Група „Лоза„.

Кавадарци
Типографија

16 песни ставени на ДВД. Ретко издание од ваков тип .Здружението на Пензионери  на Кавадарци  работи посветено на негување на македонската песна и е мешу најдобрите во рамките  на слични Здруженија  кај нас.Ова група  макотрпно дејствува и работата ја круниса со ДВД издание кое заслужува внимание.Промоцијата ја удостои и градоначалникот Митко Јанчев кој рече дека „ Постарите наши сограѓани се погрижиле за издадат носач на звук и видео, со песни кои не треба да се заборават.Тие се пример кој помладите треба да ги следат„.Пензионерите ги поздрави и за нивната работа говореше и Ристо Анѓушев-претседател на ЗП Кавадарци Ристо Анѓушев.

 

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C